Verbouwing van een oud huis in Barcelona door de DATAAE-studio….

Verbouwing van een oud huis in Barcelona door de DATAAE-studio….

Verbouwing van een oud huis in Barcelona door de DATAAE-studio.

De interventie is gebaseerd op het behoud van de oorspronkelijke samenstelling, het volume en de structuur van het huis. Selectieve sloop van de binnenwanden en het trappenhuis maakte plaats voor een nieuwe verdeling van programma’s die aansloten bij de behoeften van de bewoners, waarbij gestreefd werd naar verbetering van de natuurlijke lichtinval en behoud van energie. De nieuwe verdeling wordt gekenmerkt door een meer doorschijnend karakter, gebouwd met lichte systemen en met een overheersend gebruik van hout. De benedenverdieping is ondergebracht in een unieke omgeving die de woonkamer, eetkamer en keuken verwelkomt. Door een deel van de vloer te slopen, wordt een dubbele ruimte gecreëerd die voor extra hoogte en natuurlijk licht boven de vloer zorgt. Het gieten van deze vloer heeft geen invloed op de structuur aangezien alle originele houten balken behouden zijn gebleven.