Sovereign Nature Initiative & De Ceuvel organiseren 21 mei…

Sovereign Nature Initiative & De Ceuvel organiseren 21 mei…

Sovereign Nature Initiative & De Ceuvel organiseren 21 mei het Experimental Zone Festival op De Ceuvel. Techniek, natuur en kunst komen samen in een bijzonder festival. Een term die voorbij komt, waarvan het in mijn hoofd al gaat knetteren, is Crypto-Ecologie. Ik ben benieuwd.

Met onder andere:

Marshmallow Laser Feast met Treehugger – Door middel van een grootschalige projectie van een reusachtige Sequoia boom en een ViVe VR-headset, laat Treehugger je de schaal van misschien wel een van de grootste levende individuele organismen op aarde ervaren.

Crypto-Ecologie: Web3 technologie voor natuur behoud – Een gesprek over de manieren waarop Web3 technologieën kunnen bijdragen aan het behoud van de ecologie, soorten diversheid, opwarming van de aarde en andere milieuzaken. Met Bram Buscher en Robert Fletcher (Wageningen University), Trent McConaghy (Ocean Protocol), Andrea Leiter (UvA) en Angela Kreitenweis (Token Engineering).

Muziek – De grenzeloze exotische elektronische live muziek van het duo Los Calxunxos Tuyos en de all-time-Ceuvel-favoriet AMP, activeren je brein op nieuwe manieren en zorgen dat je voetjes loskomen van de vloer.

Ambassade van de Noordzee – De zee en het leven in de zee is van zichzelf. Vanuit dit principe werkt de Ambassade van de Noordzee. Pleidooi van de Noordzee wordt voorgedragen door woordvoerder en geluidskunstenaar Harpo ‘t Hart. Luister naar en ervaar de politieke stemmen van de dingen, planten, dieren, microben en mensen in en rond de Noordzee.

Art talk: Algoritmes, artistieke immersie en empathie voor de natuur – Een gesprek tussen kunstenaars die werken op het snijvlak van technologie en kunst: Barney Steel (Marshmallow Laser Feast), Ana Prvacki, Olav Huizer (WERC Studio) en Daniela Gandorfer (Logische Phantasie Lab). Met oog voor algoritmische interpretaties van organisch leven, empathie voor niet-menselijke perspectieven en de mogelijkheden om de intelligentie van de natuur te vertalen via immersieve kunst.