In West-Hongarije heeft het in Budapest gevestigde bureau…

In West-Hongarije heeft het in Budapest gevestigde bureau Architecture Uncomfortable Workshop (AUW) ’The Wool House’ ontworpen, een paviljoen voor één persoon dat ruimte moet bieden aan mensen om “therapiesessies” met zichzelf te houden.

Het wollen paviljoen is ontworpen als onderdeel van het jaarlijkse architectuurfestival Hello Wood en fungeert tijdens het festival als een toevluchtsoord ver weg van de drukte. De tijdelijke structuur van slechts 2,5 vierkante meter is gemaakt van licht hout en dikke bundels wol, waardoor het geluidsgeïsoleerd en knus binnen is. Binnenin is er een krukje ingebouwd en net genoeg ruimte voor één persoon om te gaan liggen. Het paviljoen wordt verlicht door een kleine opening tussen het getrapte tinnen dak en de hout- en wolstructuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *