Ik droom er af en toe van om naast de 16 zonnepanelen een kleine…

Ik droom er af en toe van om naast de 16 zonnepanelen een kleine windmolen op mijn huis te zetten. Zodoende kan mijn huis in de donkere dagen van het jaar ook voldoende energie opwekken. Zo kan ik over een langere periode in het jaar energieneutraal of -positief te zijn. Een kleine windmolen is naar men zegt niet rendabel, bovendien is het vaak een lelijk, en toch nog wel groot, apparaat op je huis. Toch zou ik iets willen doen aan de duck curve.

Met dit probleem in gedachten heeft de in New York gevestigde ontwerper Joe Doucet de Windturbinewall ontworpen, een project dat kunst en technologie combineert in een nieuwe oplossing om huizen van energie te voorzien.

Deze windturbinemuur is gemaakt van een raster van vierkante panelen die tegelijkertijd ronddraaien langs 25 assen. Bij deze prototype zijn er 25 generatoren bevestigd aan de verticale stangen waaraan vierkante panelen zijn bevestigd. Doucet, die reeds een prototype heeft gebouwd, zegt dat één van deze muren een Amerikaans huis, dat gemiddeld iets meer dan 10.000 kWh per jaar verbruikt, van voldoende stroom zou kunnen voorzien. Dat hangt er natuurlijk af waar je ‘m plaatst.