Een raadselachtige sculpturaal torentje boven het water van de…

Een raadselachtige sculpturaal torentje boven het water van de Zwitserse Rotsee. Het is door AFGH Architekten ontworpen om onder andere de jaarlijkse regatta’s te kunnen bekijken, waarbij tijdens de roeiwedstrijden aan alle kanten luiken opengeschoven worden. Grote schuifpanelen vormen de gevels van Lake Rotsee Refuge en openen de structuur naar buiten. In geopende toestand zorgen ramen voor ventilatie en natuurlijk licht, terwijl luiken het interieur in de schaduw stellen en zo de zonnewarmte regelen. Wanneer de panelen zijn ingetrokken en niet in gebruik zijn, wat het grootste deel van het jaar het geval is, beschermen ze de constructie terwijl ze de modernistische sculpturale vorm benadrukken en de homogene vorm laten opgaan in het omringende natuurlijke landschap. Binnen zijn er ruime kamers en zitplaatsen voor toeschouwers, juryleden en tijdwaarnemers, met behandelde OSB-panelen op de muren en lichtere houten planken op de vloeren en plafonds. Foto’s van Valentin Jeck.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *